Rokotuskattavuuden mahdollistaessa pikkuhiljaa paluun toimistolle, esiin nousee kysymys, miksi tulla takaisin toimistolle?

Miksi tulisin takaisin toimistolle?

Ennen koronaa työntekijöiden piti tulla joka päivä toimistolle, koska vain näin vain oli aikojen saatossa totuttu tekemään. Korona on muuttanut tapaamme ajatella työstä – paitsi työn tekemisen ajankohdasta ja varsinkin siitä, missä kaikkialla voidaan työskennellä. Etätyö on nykyisin arkea kaikille toimistotyötä tekeville ja aika on näyttänyt, että yritykset pysyvät pystyssä ja tuottavat tulosta, vaikka töitä tehdäänkin etänä. Moni ajattelee toisaalta, että olisi mukava palata toimistolle, koska kodin tehoneliöihin ahdetun pienen työpisteen seinät alkavat kaatua päälle.

Rokotuskattavuuden mahdollistaessa pikkuhiljaa paluun toimistolle esiin nousee kysymys, miksi tulla takaisin toimistolle, koska työt tuntuvat sujuvan mainiosti myös kotikonttorista ja mökiltä käsin?

Syitä on yhtä monta kuin työntekijääkin. Osalle toimisto tarjoaa ergonomisemman työpisteen, missä selkä ei mene rikki ja osalle se merkitsee paluuta sosiaaliseen elämään kahviautomaattikeskustelujen pariin ja lounashetkiin ravintoloissa yhdessä kollegojen kanssa.

Koti ja toimisto lähestyvät ominaisuuksiltaan toisiaan

Siinä missä kotona pitäisi pystyä tekemään töitä, töissä pitäisi alkaa myös viihtymään. Tämä tarkoittaa, että tarkasti määriteltyjen työpisteiden määrä toimistoissa vähenee ja lounge-tilojen ja muiden vastaavien yhteistilojen määrä lisääntyy. Tämän myötä toimistolle on mukavampi tulla pitämään palaveria kollegojen kanssa neukkarin sijaan sohvilla. Samoin yksilötekemiseen on hyvä tarjota vaihtoehtoja, sillä yhdellä sopii työskentely kahvilassa, toiselle hiljaisessa ja rauhallisessa sopukassa ja kolmannelle ulkoterassilla. Tärkeintä on, että työntekijöille on tarjolla mahdollisuuksia valita  tilanteeseen sopivin tila tehdä töitä – tapahtui se sitten kotona tai toimistolla.

Vapaamuotoisemman yhdessä tekemisen mahdollistaminen on yksi niistä hyvistä syistä tulla toimistolle tapaamaan työkavereitaan, sillä nämä epäviralliset tilanteet ilman etukäteen määriteltyä agendaa mahdollistavat helpommin myös uusien ideoiden syntymisen muun jutustelun ohessa.

Kiinteistön kyky joustaa mahdollistaa yrityksen kasvun samoissa tiloissa

Tällä hetkellä optimaalisimmalta toimistoratkaisulta tuntuvat toimistotilat, jotka pystyvät muovautumaan yrityksen tarpeisiin kapasiteetti- ja käyttötarpeiden mukaisesti. Omien toimistotilojen ei tarvitse taipua kaikkeen mahdolliseen, mutta jos kiinteistö tarjoaa kattavat palvelut erilaisten tilojen hyödyntämiseen saman katon alta, niin tällöin pystytään työskentelemään tehokkaasti ja samalla säästetään kustannuksissa. Kiinteistön kyky joustaa tilojen käytön suhteen mahdollistaa myös yrityksen kasvun samassa kiinteistössä, ilman että jokaisen uuden rekrytoinnin jälkeen tarvitsee miettiä uusien tilojen vuokraamista.

Niklas Forsell

johtaja, toimistovuokraus

Cushman & Wakefield

Ota askel eteenpäin. Jätä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

CapMan Real Estate

Charlotta Monto

040 567 8710

charlotta.monto@capman.com

2 + 15 =